Majka prihvaća svako ranjeno srce

2014-03-12 01:00

A taj svijet u kojem živimo i iz kojeg dolazimo prepun je idola koji ranjavaju. Oni imaju moć, raspolažu bogatstvima.

Oni upravljaju narodima, životima, trgovinama, novcem, ratovima, zabavama, industrijama…

I sve je to zasnovano na interesu, često otimačini, nasilju, nametanju, iskorištavanju, izrabljivanju, prijevarama… Svaki taj idol ovoga svijeta želi nekom snagom ovjeroviti svoju moć,
a ako sam nije jači, traži i osigurava sredstva prisile, policije, vojske, mornarice, avijacije… I uvijek je to devijacija života iza koje stoji „đavao“ (Ef 6, 11), „Zli“ (Ef 6, 16): jednom riječju, snage zloga koje nas nastoje odvući u stanje idolatrije.

 

Ove nas godine Crkva osobito poziva da te idole ostavimo i da odškrinemo istinska vrata vjere. „Porta fidei – vrata vjere (usp. Dj 14, 27) koja vode u život zajedništva s Bogom u njegovoj Crkvi uvijek su nam otvorena.“ (A. P. kojim se proglašava Godina vjere, br. 1.)Uđimo na ta vrata i otkrijmo da je Bog ljubav, praštanje, milosrđe. U Bogu je naš mir! I to nam Majka govori. Već trideset i dvije godine na ovom našem hercegovačkom kamenjaru odjekuje ta glazba. Majka prihvaća svako ranjeno srce i prati ga na putu ozdravljenja. Ona prihvaća svakoga od nas. U njezinu krilu mi opet postajemo lijepi, i sa suzama… Opet voljeni i puni nade.

S ovoga mjesta pođite u svijet i budite svjedoci, apostoli. To je svijetu nevidljiva snaga milosti Međugorja. Ona je u vama koji je nosite i svaki se put ponovno vraćate ovamo kao na izvorište da biste osjetili koliko vas Majka ljubi, i u vama koji od radosti plačete zbog toga! Tu se, u ljubavi i jednostavnosti, u krunici koju sa sobom nosite, krije otajstvena moć. Otuda izvire poziv na nova obraćenja. Iz Majčina srca niče snaga, vraća se vjera i klija nada u bolji, pravedniji, sretniji svijet u kojem će živjeti ljudi pomireni s Bogom, s bližnjima i sami sa sobom!Budimo klice, sjemenje tog novog svijeta s krunicom u ruci! Na to smo pozvani!

   
Objavljeno u Propovijedi

 

Topic: Majka prihvaća svako ranjeno srce

Datum: 2014-03-13

Od: Domagoj

Predmet: Marija je luka spasa za čovječanstvo

U prečiste ruke Njene ja predajem sve...

Novi Komentar